2012
2011
2010
2009
2008
Ποιά είναι η γνώμη σας για την καινούρια μας ιστοσελίδα;
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2009

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει το 2009. Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία από αυτές που βλέπετε παρακάτω για να δείτε ολόκληρο, το αντίστοιχο άλμπουμ της εκδήλωσης. 


 • Παιδική Θεατρική Παράσταση "Ζητείται Αϊ Βασίλης" (27/12/2009)

 

 • Κατάβαση του φαραγγιού των Ζωνιανών (13/9/2009)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο σύλλογος μας διοργάνωσε την κατάβαση του πανέμορφου φαραγγιού του χωριού. Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

 •  Γιορτή Βοσκού - Τυριού 2009 (23/8/2009)

Η 2η Γιορτή Βοσκού - Τυριού στέφθηκε για άλλη μια χρονιά με απόλυτη επιτυχία. Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για είτε τις φωτογραφίες 

 

 •  Παιδική θεατρική παράσταση "ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ" από την ην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου "Πρόβα" της Μαίρη Ραζή. (16/8/2009)
 
 • Συναυλία με το Στέλιο Μπικάκη (14/8/2009)
 
 • Παιδικές Αθλητικές Δραστηριότητες (9/8/2009)
 

            Η απονομή των μεταλλίων έγινε πριν τη έναρξη της θεατρικής παράστασης "ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ" (16/8/2009).

 
 •  Θεατρική παράσταση “Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος”, από το θίασο του Φαίδωνα Γεωργίτση. (7/8/2009)
 
 • Θεατρική Παράσταση «Ερωφίλη» του Χορτάτση από την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος, (3/8/2009)
 
 • Σπηλαιολογικό ξεφάντωμα - Συναυλία με το Μάνο Παπαδάκη. (2/8/2009)

Η εκδήλωση άρχισε στις 17:00 στον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου. Έγιναν επιδείξεις σπηλαιολογικών τεχνικών αλλά και σπηλαιολογικά παιγνίδια στο σκοινί για όλα τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων σπηλαιολόγων του Τμήματος. Παράλληλα θα πραγματοποιούνταν δωρεάν ξεναγήσεις στο σπήλαιο.
Στις 20:30 όλοι συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο για το επίσημο καλωσόρισμα και την ημίωρη ομιλία από τον Καλούστ Παραγκαμιάν με θέμα «Σπήλαιο Σφεντόνη Τρύπα: ένα ζωντανό κόσμημα του Ψηλορείτη». Κατά την παρουσίαση έγινε ιστορική αναδρομή της εξερεύνησης και τουριστικής αξιοποίησης του σπηλαίου, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των σπηλαιολογικών και βιολογικών ερευνών που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας και προβλήθηκαν μοναδικές φωτογραφίες των σπάνιων και ενδημικών μορφών ζωής του σπηλαίου αλλά και του πλούσιου διακόσμου του, ιδιαίτερα από το μη τουριστικό τμήμα του.
Αμέσως μετά ο Μάνος Παπαδάκης με το συγκρότημα του τραγουδήσεε για όλους τους παρευρισκόμενους. Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

 • Ανάβαση στον Ψηλορείτη 2009. (1/8/2009)

Η κορυφή του Ψηλορείτη κατακτήθηκε ή μάλλον μας κατέκτησε με τη μοναδική ομορφιά της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε φωτογραφίες

 
 •  Θεατρική παράσταση «Ο Πατούχας» του Ιωάννη Κονδυλάκη, από τη θεατρική σκηνή Ηρακλείου. (31/7/2009)
 
 •  Θεατρική παράσταση "Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ" από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης. (5/7/2009)
 
 • Απελευθέρωση Αρπακτικών (14/6/2009)

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Κυριακή 14-6-09 ώρα 11.00 στα Ζωνιανά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών,  το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ρεθύμνου πραγματοποίησαν την απελευθέρωση τεσσάρων όρνιων (σκάρες) και πέντε μικρότερων αρπαχτικών (γεράκια). Η απελευθέρωση έγινε στη θέση "Κουμί" πάνω από το πανέμορφο φαράγγι των Ζωνιανών και το οροπέδιο Ρουσσαλίμνη. Στη συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση για την άγρια ορνιθοπανίδα του νησιού μας και για την αναπτυξιακή προοπτική των περιοχών NATURA. Η εκδήλωση αυτή αγκαλιάστηκε από μεγάλο μέρος των κατοίκων του χωριού, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, και αρκετούς ξένους επισκέπτες. Κάντε κλικ στην εικόνα παρακάτω για να δείτε φωτογραφίες: