2012
2011
2010
2009
2008
Ποιά είναι η γνώμη σας για την καινούρια μας ιστοσελίδα;
 

PostHeaderIcon ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ

PostHeaderIcon4η Γιορτή Βοσκού και Τυριού

 

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην Γιορτή Βοσκού & Τυριού που διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία του πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών, πάνω από 7000  πολίτες από όλη την Κρήτη και την Ελλάδα, ξένοι επισκέπτες, επιβράβευσαν με την συμμετοχή τους, την προσπάθεια που καταβάλουμε σαν μέλη του Δ.Σ του συλλόγου αλλά και όλοι οι κάτοικοι του χωριού, για την καλύτερη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIconΑποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς 4ης Γιορτής Βοσκού και Τυριού

Τα αποτελέσματα της λαχειοφόρου αγοράς της 4ης Γιορτής Βοσκού και Τυριού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου 2011 έχουν ως εξής:

·         Το κομμάτι Τυρί βάρους 40 κιλών το κέρδισε ο λαχνός νούμερο 0594

·         Το γεωργικό σκαπτικό μηχάνημα (μηχανη 200cc) δωρεά της Mitsubishi Motors, την κέρδισε ο λαχνός νούμερο 0593

·         Τις δύο διανυκτερεύσεις στο κτήμα Δαλαμπέλος τις κερδίσαν οι λαχνοί νούμερο 1324 και 4278

 

PostHeaderIconΤα Ζωνιανά διεκδικούν μια θέση στο βιβλίο Guiness

 

 

 

 

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 και ώρα 16:00 μμ στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών στα πλαίσια της προετοιμασίας της 4ης γιορτής βοσκού που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, θα παρασκευάσει ένα γιγαντιαίο τυρί διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο Guiness. Όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει απο κοντά την διαδικασία και να γίνει μάρτυρας της προσπάθειας αυτής.

 

PostHeaderIconΤυρί για το Guinness

ΘΕΜΑ: Δελτίου τύπου για την παρασκευή του τυριού βάρους ενός τόνου

 

 

Η κτηνοτροφία διαχρονικά αποτελεί  έναν από τους πιο δυναμικούς παραγωγικούς τομείς της χώρας μας και ειδικότερα της Κρήτης. Πλέον, με τη σύγχρονη διάρθρωση της οικονομίας και με τα νέα μοντέλα ανάπτυξης που προωθούνται από τις νέες συνθήκες της αγοράς, η άσκηση της κτηνοτροφίας απαιτεί ορθολογιστική κατάρτιση από τους κτηνοτρόφους, διαρκή και άμεση υποστήριξη από επιστήμονες (γεωπόνους ζωϊκής παραγωγής και κτηνιάτρους) που θα της παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις για τομείς όπως η βιολογία, η γενετική, η κτηνιατρική, η διαιτολογία κι η βρωματολογία,  και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων από την πολιτεία ώστε να αναπτυχθούν οι υποδομές για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του τομέα αυτού, με συνεπαγόμενη έκλειψη των χρόνιων προβλημάτων που τον ταλανίζουν.

Περισσότερα...

 

PostHeaderIconΕκδήλωση μνήμης και τιμής για την Άννα Πετροχείλου

 

 

Το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Κοινότητα Ζωνιανών διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Μητέρα της Ελληνικής Σπηλαιολογίας, Άννα Πετροχείλου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 12μμ. στο Σπήλαιο Ζωνιανών.

Στη σεμνή τελετή που θα γίνει εντός του σπηλαίου,  η Μεγάλη Σπηλαιολόγος θα μνημονευθεί από κατοίκους των Ζωνιανών που ως παιδιά την συνόδευσαν κατά την πρώτη εξερεύνηση του σπηλαίου, ενώ μια αναμνηστική πλακέτα θα τοποθετηθεί στην πρώτη αίθουσα ή οποία θα φέρει στο εξής το όνομά της. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο περίπτερο του σπηλαίου.

Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό το οποίο θα έχει και την ευκαιρία, μεταξύ άλλων,  να ξεναγηθεί στο σπήλαιο που εξερεύνησε, χαρτογράφησε και συνέβαλε στο να γίνει διεθνώς γνωστό η ιδρύτρια της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Άννα Πετροχείλου.

 

Διαβάστε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό της Άννας Πετροχείλου