2012
2011
2010
2009
2008
Ποιά είναι η γνώμη σας για την καινούρια μας ιστοσελίδα;
 

PostHeaderIconΕκδήλωση μνήμης και τιμής για την Άννα Πετροχείλου

 

 

Το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Κοινότητα Ζωνιανών διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Μητέρα της Ελληνικής Σπηλαιολογίας, Άννα Πετροχείλου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ε.) και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 12μμ. στο Σπήλαιο Ζωνιανών.

Στη σεμνή τελετή που θα γίνει εντός του σπηλαίου,  η Μεγάλη Σπηλαιολόγος θα μνημονευθεί από κατοίκους των Ζωνιανών που ως παιδιά την συνόδευσαν κατά την πρώτη εξερεύνηση του σπηλαίου, ενώ μια αναμνηστική πλακέτα θα τοποθετηθεί στην πρώτη αίθουσα ή οποία θα φέρει στο εξής το όνομά της. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο περίπτερο του σπηλαίου.

Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό το οποίο θα έχει και την ευκαιρία, μεταξύ άλλων,  να ξεναγηθεί στο σπήλαιο που εξερεύνησε, χαρτογράφησε και συνέβαλε στο να γίνει διεθνώς γνωστό η ιδρύτρια της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Άννα Πετροχείλου.

 

Διαβάστε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό της Άννας Πετροχείλου