2012
2011
2010
2009
2008
Ποιά είναι η γνώμη σας για την καινούρια μας ιστοσελίδα;
 

PostHeaderIcon ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ

PostHeaderIcon7η Γιορτή Βοσκού και Τυριού

Την Κυριακή 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος η μεγάλη Παγκρήτια Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου.
Για 7η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών και οι φορείς του χωριού μέσα από σειρά δράσεων θα αναδείξουν τα ήθη, τις συνήθειες και τη ζωή των βοσκών της οροσειράς του Ψηλορείτη και παράλληλα οι νοικοκυρές θα παρουσιάσουν τις ιδιαίτερες σπιτικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας, με συνταγές και μεθόδους παρασκευής, όπως τις έμαθαν από τις μητέρες και τις γιαγιάδες τους.
Μαζί τους η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής Φίλων Γαστρονομίας Κρήτης, με μοναδικές γαστριμαργικές προτάσεις από αγνά τοπικά προϊόντα.
Στην διαδραστική εκδήλωση, δυναμικό θα είναι το παρόν από την νεολαία, που συμμετέχει σε μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα. Με τέχνη και συνέπεια οι νέοι και οι νέες θα στήσουν ένα όμορφο γλέντι στην πλατεία του χωριού, όπως συνεχίζεται να γίνεται στα Ζωνιανά και στα γύρω χωριά.
Συμμετέχουν ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης και ο Σύλλογος «Τ’ Αόρι» με τους εξαιρετικούς χορευτές τους ενώ φέτος ο Πόντος έχει την δική του θέση στο γλέντι της πλατείας με την Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι και φέτος το τυρί. Το γιγαντιαίων διαστάσεων τοπικό κεφαλοτύρι, που ζυγίζει περίπου ένα τόνο!
Το τυρί, παρασκευάστηκε από τους τυροκόμους του χωριού με την βοήθεια των τυροκόμων και του προσωπικού του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου, το οποίο αφού κοπεί θα προσφερθεί στο κοινό όπως κάθε χρόνο.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου.
 
 

PostHeaderIcon6η Γιορτή Βοσκού και Τυριού

 

 


 

 

 

 

PostHeaderIconΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
   
 

PostHeaderIcon5η Γιορτή Βοσκού και Τυριού

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων πραγματοποιεί την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, την 5η Γιορτή Βοσκού & Τυριού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

1. Παρουσίαση και κοπή κεφαλοτυριού βάρους ενός τόνου!
2. Γνωριμία με τις τοπικές γεύσεις και μαγειρική απο τις γυναίκες του χωριού και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης
3. Μουσικά συγκροτήματα του Χάρη Νικηφόρου και του Μανόλη Σκουτέλη
4. Χορευτικά συγκροτήματα: Τ’ Όρη, Μαυρόκωστα, Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου.

Έναρξη 18:00. Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

 

PostHeaderIconΦωτογραφίες 4ης Γιορτής Βοσκού και Τυριού

 

 Δείτε φωτογραφίες από την 4η Γιορτή Βοσκού και Τυριού

_
Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες